Garantia produselor

Produsele livrate de catre Raxela (raxela.ro) au o garantie de folosinta (purtare) de 30 de zile de la data cumpararii si se aplica daca produsul este folosit in conditii normale cu repsectarea intrusctiunilor de intretinere si folosire, respectiv daca lipsa de conformitate nu este minora.

Pastrati talonul de garantie, factura fiscala in original si cutia in care a fost ambalat produsul pentru eventualele reclamatii care pot fi adresate site-ului Raxela (raxela.ro) impreuna cu produsul, pentru constatarea defectelor si expertizarea lui. In termen de 15 zile veti primi o solutie de reparatie sau inlocuirea produsului, daca s-au respectat intructiunile de folosinta in baza constatarii si analizei efectuate de catre producator printr-un raprot de expertiza (L.449/2003 art. 10 si 11).

Numai daca responsabilitatea cade integral in sarcina producatorului, iar reparatia si inlocuirea sunt indisponibile, se restituie contravaloarea produsului (L.449/2003 art. 13 si 14).

Prin prezenta declaratie nu sunt afectate drepturile conferite consumatorilor prin legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

 

Instructiuni de intretinere si folosire a incaltamintei

Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma.Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarui luciu pentru incaltaminte, creme, preparate conta petelor, etc. Cand folositi aceste produse de intretinere, cititi cu atentie instructiunile producatorului acestora

Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale, nu perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1%-2%). Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie.

Incaltamintea cu fete din piei de antilopa sau nabuc, uscata, se curata cu o perie speciala pentru pielea de antilopa. Nu folositi apa deoarece pot ramane pete. Se recomanda purtarea pe timp uscat

Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate , lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Ea trebuie ferita de contact direct cu solventi organici (alcool, acetone, etc).

Se interzice spalarea cu apa a incaltamintei sau spalarea in masina de spalat rufe si nu se folosesc inalbitori. Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed, se va feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici, se usuca natural la temperatura camerei. Nu folositi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscator de par sau alte surse de caldura. Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a doua - trei perechi de incaltaminte in aceasi perioada de timp.

Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat. In cazul tuturor produselor din piele naturala este interzis contactul prelungit cu apa. In acest caz garantia isi pierde valabilitatea.

Deoarece ar impieda respiratia pielii prin acoperirea porilor, captuselile din piele naturala nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului si exista riscul migrarii culorii, se recomanda utilizarea ciorapilor asortati. Talpile nu au calitati antiderapante, existand pericolul alunecarii. Nu folositi incaltamintea cu toc inalt in timpul conducerii autoturismului. Comerciantul nu poate fi raspunzator pentru incidentele provenite din nerespectarea intructiunilor de mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea de incaltaminte de marime nepotrivita.

Efectele lovirilor, zgarieturilor sau frecarii directe a incaltamintei nu pot constitui motive de reclamatie. Pielea este un produs natural care prezinta neregularitati de structura si culoare specific unui produs biologic. Produsele confectionate manual pot prezenta diferente care nu sunt defecte de fabricatie.

Achizitionarea produselor comercializate de Raxela (raxela.ro) presupune citirea si acceptarea conditiilor de mai sus.